Bringebær- og sjokoladeboller

Jeg klarte ikke bestemme meg for om jeg skulle lage sjokolade- eller bringebærfylte boller, så da ble det en herlig blanding av mørk sjokolade og friske bringebær. Har du ikke friske eller frosne bringebær, kan du bruke bringebærsyltetøy:)

Ingredienser

28 STORE eller flere små boller (oppskriften kan gjerne halveres)

  • egg til pensling
  • 3 egg, vispet
  • 150g smør
  • 300g melis
  • 8 dl h-melk
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2-3 ts kardemomme (aller best blir det hvis du støter kardemommefrø selv)
  • ca 1,5 kg mel (begynn med 1,3 kg og tilpass)
  • ca 200g sjokoladeknapper, mørk sjokolade (evt hakket sjokolade)
  • ca 3 dl bringebær, evt bringebærsyltetøy
  • melis til å drysse over fyllet (dropp dette hvis du bruker syltetøy)
  • melis og vann til glasur

Fremgangsmåte:

Følg oppskriften på ‘verdens beste boller’ (←trykk på linken). Når bolledeigen har hevet én gang, kjevler du den ut i en stor rektangel. Fyll den ene halvdelen (på tvers, ikke på langs) med bringebær og sjokoladeknapper eller hakket mørk sjokolade, men la det være ca 2 cm uten fyll på langsidene. Dryss melis over fyllet. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem godt sammen. Del deigen opp i strimler på 3-4 cm. Lag en knute av hver, og sett knutene på bakepapir med endestykkene ned.

Hev i ca 45 minutter og stek som anvist i bolleoppskriften. Når knutene er ferdigstekt lar du de avkjøle litt på en rist før du pynter med litt melisglasur.

Line:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s