Dette er en suppe jeg har hatt lyst til å teste lenge, og det eneste jeg angrer på nå er at jeg ikke gjorde det tidligere! Denne varianten er inspirert av det skuespilleren Stanley Tucci kaller sin ‘favorittsuppe’, og han har nok igjen blitt inspirert av den italienske suppen Pasta e fagioli, som blant annet består av pasta og bønner. Suppen kan gjerne gjøres vegetarisk ved å droppe kjøttet, men denne gangen hadde jeg lyst til å lage den med karbonadedeig. Denne suppen er mettende og næringsrik og smaker skikkelig godt!
Tips: Suppen holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, men da anbefaler jeg at du koker pastaen i en egen kjele, og legger i grønnkålen/spinaten rett før servering. Om pastaen blir liggende i suppen over tid vil den trekke til seg mer væske og bli soggy, og suppen kan bli for tykk. Grønnkålen/spinaten blir grå og trist om den blir liggende lenge, men den smaker fortsatt godt.
Om du vil se fremgangsmåten kan du sjekke meg ut på Instagram: https://www.instagram.com/myesmak/

Middag til 5-6 personer. Tilbredningstid: ca 1 time
Ingredienser
- 3 ss olivenolje
- 1 løk, hakket
- 2 stangselleri, i små terninger
- 2 gulrøtter, i små terninger
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 1,5 ts tørket oregano
- 1,5 ts tørket timian
- 1,5 ts chiliflak
- Salt og pepper
- 400 g karbonadedeig
- 3 ss tomatpuré
- 1,5 l kjøtt- eller kyllingkraft
- 2 bokser hermetiserte tomater
- 2 bokser ferdigkokte hvite bønner, uten kraften
- 1 ts sukker
- 1 laurbærblad
- 2,5 dl tørket pasta tilpasset supper; risoni, ditalini el
- 1 stor bunt grønnkål eller spinat, vasket, renset (fjern den harde stilken) og kuttet i små biter
- 1 sitron; saften av halve (evt litt mer)
- Høvlet/revet parmesan til servering
- Har du en parmesanskalk kan du legge denne i suppen og la den koke med: Dette gir suppen en helt nydelig umamismak!
- Server gjerne med godt brød om du ønsker
Fremgangsmåte
- Varm 2 ss av oljen på medium varme i en stor tykkbunnet gryte. Tilsett løk, stangselleri og gulrøtter sammen med oregano, timian, chiliflak og litt salt og pepper. Stek under omrøring i ca 10 minutter.
- Tilsett hvitløk og stek videre i ca 1 minutt
- Ta ut grønnsakene og varm opp litt mer olje (om gryten din er stor nok kan du bare skyve grønnsakene litt til side og steke kjøttet sammen med grønnsakene). Brun karbonadedeigen med litt salt og pepper mens du hakker det i mindre biter etterhvert som det dannes stekeskorpe på bitene.
- Rør inn tomatpuré og la det steke 5 minutter under omrøring så tomatpureen blir litt karamellisert
- Tilsett de stekte grønnsakene, kraft, tomater, bønner, laubærblad, sukker og parmesanskalk om du bruker. Kok opp, og skru ned varmen så det småkoker, og la det koke uten lokk i ca 30 minutter. Rør av og til.
- Tilsett pastaen, eller kok opp pasta i en egen kjele (les intro) og la det koke til pastaen er al dente (8-10 minutter- test pastaen underveis). Rør av og til så pastaen ikke fester seg i bunnen.
- Når det er ca 3-5 minutter igjen av koketiden, tar du ut laubærbladet og parmesanskalken, og rører inn grønnkålen eller spinaten. Spinat trenger ca 3 minutter koketid, grønnkål 4-5 minutter. La den koke med til den har falt sammen og er myk, og pastaen en gjennomkokt.
- Smak til med sitron, salt og pepper.
- Server suppen i dype skåler og topp med revet parmesan, pepper og litt god olivenolje.
- Server gjerne med godt brød


Legg igjen en kommentar