Grillet asparges og chevre med hvit balsamico- og honningdressing

Grillet asparges og grillet chevre på et stykke landbrød med søt honningdressing er en deilig smakfull og mettende rett som er like god til lunch som til middag. Jeg legger asparges og chevre på et dobbelt stykke aluminiumsfolie og griller dem under grillelementene i ovnen, men du kan gjerne legge dem på utegrillen også. Brødet kan grilles i en grillpanne, i ovnen, på grillen, eller du kan riste dem i en brødrister.

Når du kjøper chevre, må du gå for den med hvitt ‘skall’, ikke den med sotkant.

Ingredienser til 4 personer:

  • 2 bunter asparges, ca 40 stk. vasket og tørket
  • 4 skiver landbrød
  • olivenolje
  • 1 hvitløksfedd delt i to
  • 4 skiver chevre, á ca 100-125g per skive
  • 5 ss pinjekjerner, ristet gyllene i en tørr stekepanne på medium varme
  • ca 20 gode sorte oliven, stein fjernet, kuttet grovt
  • oregano og engsyre eller en annen type syre

Dressing:

  • 1 ts Dijon
  • 3 ts hvit balsamicoeddik
  • 6 ss god olivenolje
  • 1,5 ts honning
  • en klype flaksalt

Bland dressingen godt ved å riste ingrediensene sammen i en ren beholder med tett lokk, gjerne et rent syltetøyglass. Den skal smake søtt og litt syrlig. Smak evt til med mer eddik eller honning.

Sett på grillen. Kutt av den nederste, litt trevlete delen av aspargesen. Legg dem på et stykke aluminiumsfolie (brett et større stykke dobbelt så det holder tyngden av råvarene) og hell over litt olivenolje og en klype flaksalt. Bland godt. Legg osten på et annet stykke aluminiumsfolie og hell over litt olivenolje og et dryss med pepper.

Grill asparges og chevre i ca fem minutter til sammen, til aspargesen er gjennomstekt og begynner å bli brun, og chevren bobler litt opp og er gyllen på toppen. Snu aspargesen når halve tiden har gått så de blir grillet på begge sider. Grill eller rist landbrødet og gni et hvitløksfedd på den ene siden av hver skive. Legg skivene på et serveringsfat eller på tallerkner med hvitløks-siden opp og hell over litt olivenolje. Legg på grillet asparges, chevre, en dryss med pinjekjerner, oliven, et par spiseskjeer med dressing, og noen urter. Servéres varmt.

Line 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..