Ahhh, denne suppen. Den er rask å lage, er veldig veldig god, og om du er interessert; 100% plantebasert. Men det er den ingen som tenker på 😉
Suppen er god og mektig og ganske drøy, og stappfull av digge grønnsaker. Jeg serverer den gjerne med godt brød og hummus og topper den med noe crunchy som ovnsbakte linser og ristede gresskarkjerner.
Ingredienser til 4-6 personer:
- 1 løk, kuttet grovt
- 2 hvitløkfedd, kuttet i grove biter
- 1 bit ingefær, på størrelse med en tommefinger, grovt revet
- 2 ss kokosolje
- 1 medium størrelse brokkoli med stilk, kuttet i grove biter (kutt stilken i mindre biter og la ‘buskene’ være litt større så de blir ferdigkokt samtidig)
- 250 g frosne erter
- en liten håndfull mynteblader
- 400 g kokosmelk (bruk en som ikke er for ‘vannete’, men som er god og fet)
- 1/2 liter god grønnsakskraft
- 1 klype chiliflak
- 1 økologisk sitron: riv skallet av sitronen og press så saften av halve
- Maldonsalt og nykvernet pepper
Topping:
- ristede gresskarkjerner
- ovnsbakte, crunchy linser
- evt ekstra chiliflak
Tilbehør:
Jeg anbefaler å servere godt brød med hjemmelaget hummus ved siden av suppen hvis en skal serveres som hovedrett.
Fremgangsmåte:
Varm opp oljen i en stor tykkbunnet kjele. Stek løk, hvitløk og ingefær på medium varme til løken er blank og fin. Dette tar 10-15 minutter. Pass på å røre ganske ofte så ikke ingefæren fester seg i bunnen og blir brent.
Tilsett så brokkoli og grønnsakskraft og kok opp. La det småkoke i noen minutter til brokkolibitene er nesten helt møre. Tilsett kokosmelk, erter, chiliflak, ca 1 ts salt og litt pepper og kok opp. La det koke i et par minutter. Tilsett mynteblader, sitronsaft. og -skall, og kjør suppen fint med en stavmikser eller i en blender eller foodprocessor. Smak til om du trenger mer salt, pepper, chili eller sitronsaft.
Håper denne suppen blir en favoritt hjemme hos deg også!
Line 🙂
Takk for nydelig oppskrift! Spiser den nå, sykt god!
Takk for koselig tilbakemelding 🥦😘💛
Hei! Suppen ser veldig god ut! Lurer på om du har tips til alternativer hvis en ønsker å sløyfe kokosmelk og kokosolje? 🙂
Hei Martine 🙂 Tusen takk- suppen er veldig god 🙂 Du kan bruke en mild olivenolje til steking (eller annen stekeolje om du foretrekker det), og kokosmelken kan du bytte ut med kremfløte. Om du ønsker at suppen skal være 100% plantebasert kan du bruke et plantebasert alternativ til kremfløte som for eksempel Gryr, eller andre alternativer fra Dream, Alpro eller en av de andre leverandørene. Om du bor i Oslo-området er det mye bra å velge mellom (du må bare vite hvor du skal lete;)). Lykke til! 🙂
Du trenger ikke bruke olje i det hele tatt, du kan fint surre løk, hvitløk og ingefær mykt i litt vann (jeg bruker personlig svært lite oljer i matlaging, det er oftest helt unødvendig).