Chicken curry

Jeg elsker curry i alle varianter. Varmende og spicy med masse grønnsaker og gjerne kjøtt eller kylling. Denne varianten er ganske enkel, og her bruker jeg saftige kyllinglår fra økologisk kylling. Beina lager jeg som alltid kraft av, som igjen kan brukes som base til kyllingsuppe, en gryterett eller noe annet godt dagen etter (evt kan kraften fryses ned og brukes senere). Retten kan med hell forberedes dagen før, for kjøttet har godt av å ligge i marinaden og godgjøre seg.

Det beste jeg vet til denne retten er nystekte chapatis (tynne indiske lefser/brød som stekes i stekepanne) og en god raita (tykk yoghurt eller kefir blandet med litt krydder og urter). Ris er også godt til, og gjerne en enkel grønnsakrett. Jeg liker min curry ganske sterk og bruker ofte litt ekstra chili, og det er også veldig godt med en sterk chutney eller myntesaus.

Kyllingcurry

6 personer

  • ca 6 store kyllinglår, rundt 2 kg
  • 6 hvitløkfedd, skrelt
  • fersk ingefær, på størrelse med en tommelfinger, skrelt og revet
  • 3-4 tørket chili (her må du smake deg til. Om chilien er veldig sterk, eller det er barn rundt bordet kan det være greit å kutte ned på antall chili)
  • 3 ts malt koriander
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 2 ts maldonsalt
  • 2 ss kokosolje til steking
  • 3 vårløk, hakket
  • en stor bunt koriander, stilk og blader hver for seg
  • 2 lime, én delt i båter til servering
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

Om kyllinglårene er veldig store kan du dele hvert kyllinglår i to med en stor kjøttkniv. Det enkleste er om du deler dem i leddet om de har det på. Fjern skinn og fett.

I en morter putter du hvitløksfedd, revet ingefær, 2 ts Maldonsalt, chili, tørket koriander, gurkemeie og koriander-stilkene. Knus det til det er en homogen masse- som en currypaste. Tilsett 2 ss vann og bland godt.

Legg kylling og krydderblanding i en stor bolle og massér godt sammen. Ideelt skal dette marinere over natten i kjøleskapet, i det minste i et par timer, men har du ikke tid så går det også fint 🙂 La kyllingen stå i romtemperatur en halv time før det skal tilberedes.

Bruk en stor tykkbunnet kjele med lokk. Varm opp kokosoljen og tilsett så kylling og marinade og brun lett i noen minutter under omrøring. Tilsett et par dl vann og ok opp. Skru varmen ned til det akkurat bobler litt, og sett på lokk. La det stå og småkoke på lav varme i 45 minutter. Rør av og til, og etterfyll med mer vann om trengs. Det skal være nok fuktighet til at kyllingen kokes/dampes i den gode kraften.

Ta kyllingbitene ut av gryten og legg dem til side. Skru opp varmen og la kraften koke på medium varme uten lokk i ca 15 minutter til det har redusert litt. Smak på kraften og tilsett litt pepper og evt mer salt, samt saften av 1 lime (evt mer eller mindre- smak til!). Legg kyllingbitene tilbake i gryten og la det stå og bli varmt. Servér med hakket vårløk, hakkede korianderblader og limebåter.

God middag!

Line 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..