Jeg kan vel trygt si at spinatsuppe ikke er det som får familien min til å hoppe høyest av glede. Så når det står på menyen og barna (og mannen) spør hva vi skal ha til middag, skifter jeg raskt tema.
Men… med denne posen full av fersk, økologisk babyspinat på kjøkkenbenken, var det ikke til å unngå; det måtte bli spinatsuppe. Planen var å blande i så mange gode smaker at til og med skeptiske tenåringer skulle like suppen. Heldigvis liker alle her hos oss chili, koriander og kokosmelk…og lime:)
Du kan gjerne bytte ut purre og stangselleri med andre grønne grønnsaker. Litt brokkoli eller squash er sikker kjempegodt. Og vanlig løk funker også. Ta det du har og stapp suppen full av gode sunne grønne saker!
Bonus: Suppen er ikke bare proppfull av grønne godsaker, den er i tillegg glutenfri, laktosefri og vegansk. Så vet du det;)
Ingredienser (til ca 4 personer):
- Kokosolje til steking, ca 1 ss
- 1 fedd hvitløk, skivet
- 5 cm ingefær, skivet
- 1/2 – 1 chili, skivet (spar gjerne noen til pynt)
- 1 sitrongress, hakket
- 2-3 stangselleri, skivet
- 1 stor purre, skivet
Stek alt på medium varme i kokosolje til purren er myk og søt. Tilsett så:
- ca 1 liter vann
- 1 boks kokosmelk
- 2 ss tamari
Kok opp og la det putre et par minutter. Tilsett så:
- 2-300 g vasket babyspinat (vanlig spinat funker også)
- en stor håndfull koriander
- 1 lime (skvises over helt tilslutt)
Kok det forsiktig til spinaten har falt sammen. Ta kjelen av varmen med én gang så du beholder så mange av næringsstoffene som mulig. Kjør suppen glatt og fin med en stavmikser, og smak til med Maldonsalt og limesaft.
God middag!
Line
Nam. 😊
Mvh, Caroline Borch-Nielsen
😀